Levenslang wonen

Categorie
Nieuwbouw

Woning DHS / Nieuwbouw Lede

De vrijstaande woning werd gebouwd op een hoekperceel in een oude verkaveling. De bebouwing bestaat uit twee volumes, een woonvolume en een garage, waartussen zich een zonneterras bevindt. De beeldbepalende tuinmuur aan de voorzijde schermt dit terras af van de straat en zorgt voor de nodige privacy.

De opdrachtgever had de specifieke eis om een nieuwe woning te bouwen die ook toegankelijk en functioneel zou blijven op latere leeftijd. Er werd bewust gekozen om alle woon- en slaapruimtes op het gelijkvloers te situeren. Op de verdieping bevinden zich een ruim bureau en bergruimte die kunnen omgevormd worden tot bijkomende slaapkamers.

De woning werd opgetrokken uit traditionele maar hedendaagse materialen. De gevel werd uitgevoerd in verlijmd metselwerk en het hellende dak werd met zink bekleed. Door het gebruik van een stalen vierendeelligger aan de interieurzijde kon het plan volledig opengewerkt worden. Het resultaat hiervan is een open huis met veel licht en een grote ruimtelijkheid.