Studio

Studio WARRP

Werkgroep voor Architectuur, Restauratie en Ruimtelijke Planning

Hoe het begon

Wanneer wij – Katrien De Paepe en Jan D’Hauwe – als collega’s op een Aalsters studiebureau werkten, bouwden we ervaring op in zowel industriële en openbare architectuur als gezinswoningen. Door de jaren heen ontwikkelden we onze eigen visie, waarbij open communicatie centraal staat. In 2006 handelden we naar die visie en ideeën en richtten we WARRP (‘Werkgroep voor Architectuur, Restauratie en Ruimtelijke Planning’) op.

 

(ver)Bouwen op maat

Bij WARRP staat de bewoner centraal. Vanuit de kwaliteiten en kleine imperfecties die ons menselijk maken, bouwen wij aan jouw thuis. Gepassioneerd door zowel hedendaags design als historisch erfgoed, zetten we iedere opdracht naar onze hand. Van de eerste ontmoeting tot het laatste detail kan je op ons rekenen voor advies, begeleiding en opvolging van de werken. Dankzij onze grondige productkennis kiezen we materialen die passen bij jouw levensstijl en budget. Dit alles doen we steeds op een duurzame en energiebewuste manier.

Ons portfolio omvat zowel projecten voor particulieren als voor de professionele en de openbare sector. We gaan zowel met nieuwbouwprojecten als renovaties en restauraties aan de slag.

 

Architecturaal engagement

WARRP staat voor geëngageerde architectuur. Als actieve leden van de Stedelijke Woonraad van Aalst en Gecoro tonen we onze betrokkenheid met de stad en haar inwoners.

Voor je start te bouwen

Bouwen doe jij niet elke dag. Wij wel. Daarom staan we jou graag bij met advies, gaande van een opinie over een grond of een huis, de raming die de bank eist, het verzamelen van stedenbouwkundige informatie of het correct opmeten van de beoogde woning.

Iedere nieuwe opdracht benaderen we op een weloverwogen manier. We onderzoeken niet alleen de lichtinval en de zichtlijnen, maar ook hoe jij – en je gezin – leeft. Waarvoor zal het gebouw dienst doen? Hoe zit het met de sociale controle in de buurt? Wij bekijken alles in zijn context en durven zaken in vraag stellen.

 

Budgetcontrole

We bekijken samen de financiële haalbaarheid van jouw project. Wij brengen jouw bouwdromen en praktische eisen in balans met jouw budget. Zo zorgen we ervoor dat het vooropgestelde budget niet wordt overschreden, tenzij hier een akkoord over is.

 

Gewaarborgde rechtszekerheid

Maak je geen zorgen over het noodzakelijke papierwerk. Wij gaan een voorbespreking aan met de vergunningverlenende diensten en maken een administratief correct dossier op.

 

Het (ver)bouwproces

Wij staan in voor de coördinatie van gespecialiseerde studies, de opmaak en raming van de uitvoeringsplannen en het vergelijken van offertes. Daarnaast onderhouden we de contacten met de verschillende aannemers, bezoeken we regelmatig de werf en schrijven we verslagen. We werken met zo veel mogelijk met lokale vakmensen en leveranciers. Dit zorgt voor een korte communicatielijn en meer controle over de kwaliteit van de producten en materialen.

 

In stijl afgewerkt

Kleuren en materialen bepalen de sfeer van een gebouw. WARRP kiest deze erg zorgvuldig samen met jou. We denken tot in detail na over jouw interieur, zodat dit perfect past bij jouw levensstijl. Ook voor het ontwerp van jouw tuin steken we de koppen bij elkaar. Zo voelt jouw volledige huis als een thuis, zowel langs de buiten- als binnenkant.

 

Duurzaam bouwen

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning in Europa bijna-energie-neutrale zijn. De weinige energie die deze huizen nodig hebben, wordt gehaald uit groene energiebronnen. De nieuwbouwwoningen van WARRP voldoen nu al aan de nieuwe normen, zodat je meteen kan genieten van het uitgespaarde geld. Bovendien zal je woning in de toekomst meer waard zijn!

 

Een persoonlijke aanpak en visie

WARRP luistert naar jou en staat je bij in het creëren van een echte thuis. Geen logge bedrijfsstructuur, maar een persoonlijke aanpak van jouw project.

Jouw blik op de wereld en denkwijze interesseren ons. Maatschappelijk verantwoorde projecten doen ons hart sneller slaan, en niet alleen als experten binnen verschillende raden en commissies. Wij bouwen graag als architecten actief mee een ruimtelijke ordening in evenwicht.

Werkmethodiek

Hoe bouwen wij?

WARRP Architecten Aalst Architectuur Katrien De Paepe

Katrien De Paepe

Katrien De Paepe genoot een opleiding als burgerlijk ingenieur-­architect. Gepassioneerd door historisch erfgoed vulde ze haar studies aan met een postgraduaat Monumenten-­ en Landschapszorg aan de Hogeschool Antwerpen. Iedere renovatie of restauratie gebeurt dan ook met respect voor het verleden. In 2006 richtte zij samen met Jan D’Hauwe de architectenvennootschap WARRP op waar zij vandaag zaakvoerder en uitvoerend architect is.

Contacteer mij:

 

WARRP Architecten Aalst Architectuur Jan D'Hauwe

Jan D’Hauwe

Jan D’Hauwe volgde na zijn studies in architectuur de opleiding Expertisetechnieken en Gerechtelijk Expert aan de UGent. Door zijn ervaring in het vak en zijn technische en juridische kennis – die hij tevens voortdurend bijwerkt – blinkt hij uit in objectieve analyse, observatie en vaststelling. In 2006 richtte hij samen met zijn partner Katrien De Paepe de architectenvennootschap WARRP op. Vandaag is hij hier nog steeds zaakvoerder en uitvoerend architect.

Contacteer mij:

 

Onze gegevens

Stamnummer Orde van Architecten: B100162
Ondernemingsnummer: BE 0882 341 593
Verzekeringen:
Polisnummer Protect 00/A.4083
Polisnummer Ar-Co 14100126